Endoszkópia altatásban

az altatásban végzett gyomor és vastagbél-tükrözéses vizsgálatok előnyei

A különböző egészségügyi portálokon többször is előkerül az a kérdés, hogy szükséges-e az altatás a tükrözéses vizsgálatoknál. Mivel az aneszteziológus szakorvos és asszisztens foglalkoztatása, valamint az altatószer felhasználása miatt ez egy költségnövelő tétel, ezért sok beteg az ébrenlétben vagy bódítással végzett gyomortükrözés mellett dönt.

A magán és állami egészségügyben szerzett több évtizedes tapasztalatunk alapján összefoglaljuk a lényegesebb szempontokat, hogy mi miért ajánljuk pácienseinknek, hogy altatásban történjenek a tükrözéses vizsgálatok.

Fájdalom

Az emberek többsége fájdalmasnak vagy kellemetlennek érzi a tükrözést, azonban altatásban semmilyen fájdalomérzet nem keletkezik.

Érdekli bővebben a téma? Kattintson ide!

Vizsgálati pontosság és szövődmények

Az érzett fájdalom, diszkomfort érzet több szempontból is hátrányos lehet a vizsgálat diagnosztikai pontosságának a szempontjából. 

Érdekli bővebben a téma? Kattintson ide!

Altatás vagy bódítás

Endoszkópia altatásban Székesfehérváron

A pontosan adagolt, felügyelt altatószer használatának köszönhetően, az endoszkópos vizsgálat befejeztével a beteg sokkal hamarabb nyeri vissza a teljes mentális és fizikális cselekvőképességét

Érdekli bővebben a téma? Kattintson ide!

Biztonság

Általánosan elterjedt tévhit, miszerint a Propofolos mély szedációval elért altatási eljárás plusz rizikófaktort jelent.

Érdekli bővebben a téma? Kattintson ide!

Összefoglalva a fentieket, elmondható, hogy az altatásban végzett tükrözéses vizsgálatok a beteg számára kevésbé megterhelőek, fájdalommentesek és jobb vizsgálati eredménnyel zárulnak, mint az ébrenlétben történő endoszkópos beavatkozások.

Altatásban végzett tükrözések száma - 63402

Székesfehérvári klinikánk, gasztroenterológiai magánrendelés keretein belül végez endoszkópos vizsgálatokat altatásban. Rövid előjegyzési idővel, modern orvosi eszközökkel és komoly tapasztalattal rendelkező orvosgárdával várjuk a gyomortükrözésre vagy vastagbéltükrözésre szoruló pácienseinket!